free web hosting | free website | Business Hosting Services | Free Website Submission | shopping cart | php hosting
 

IMPORTANT ANNOUNCEMENTS

 
 

Home

About the INPS

Focus on JMS

Important Announcements

Activities & Photos, 2001 - Present

Archival Photos

Press Statements & Interviews, 2001 - Present

Brief Messages & Letters, 2001 - Present

Articles & Speeches, 2001 - Present

Articles & Speeches, 1991 - 2000

Poetry

Display of Books

Bibliography 1991 - 2000

Bibliography 1961 - 1990

Documents of Legal Cases

Defend Sison Campaign

Letters to Jose Maria Sison

Feedbacks

Links

 

 

Uitnodiging voor een informele avond met de schrijfster Ninotchka Rosca en de revolutionair Jose Maria Sison, twee internationaal befaamde Filippino’s

Amsterdam, 23 November 2004
For English translation

Comité DEFEND-Nederland, Migrante-Europa, Kabalikat, Nederlands-Filipijnse Solidariteitsbeweging, Pinay sa Holland, Migrante, Kaisa ng Bayan en PINOY nodigen u uit voor een informele avond op 3 December 2004 met de gelauwerde Filippijnse schrijfster Ninotchka Rosca en de Filippijnse revolutionair en dichter Jose Maria Sison.

Onder het motto ‘Privé Gesprekken met Ninotchka Rosca en Jose Maria Sison’, zal de avond in het teken staan van de samenwerking van Rosca en Sison bij de publicatie van hun boek Thuis in de Wereld (Portret van Revolutionair).

Thuis in de Wereld is een kroniek van het leven van Sison die, samen met de Communistische Partij van de Filippijnen (van wie hij de oprichtend voorzitter is) en het Nieuwe Volksleger (NPA), zonder opgaaf van redenen per 12 Augustus 2002 op de ‘terroristenlijst’ van de het Ministerie van Financiën van de VS is gezet en ook weer op de hernieuwde lijst van 9 Augustus 2004. Nederland en de Europese Unie volgden blindelings het voorbeeld van de VS. De Nederlandse overheid stopte ook direct zijn uitkering en verbood Sison buiten Nederland te reizen.

Hoewel het reisverbod Sison belet deel te nemen aan andere boekpromoties en culturele evenementen die over heel de wereld worden georganiseerd in verband met de publicatie van dit boek, zijn voornoemde Nederlandse organisaties verheugd de inwoners van Nederland in gelegenheid te stellen getuige te zijn van de samenwerking van deze twee begaafde schrijvers en revolutionairen.

Jose Maria Sison behoort volgens het Bibliografische Woordenboek van het Marxisme (Londen, 1986) tot de 210 belangrijkste Marxisten sinds de verschijning van het Communistische Manifest. Hij is de belangrijkste politiek adviseur van de onderhandelingsdelegatie van het Nationaal Democratische Front van de Filippijnen (NDFP) in de vredesonderhandelingen met de Filippijnse regering. Hij doceerde Engels aan de Universiteit van de Filippijnen en schreef verscheidene boeken waaronder van twee poëziebundels.

De coauteur Ninotchka Rosca, politiek gevangene onder de Marcos dictatuur, heeft talrijke fictiewerken geschreven en kreeg in 1993 de American Book Award voor haar roman Twice Blessed. Werk van haar is verschenen in Village Voice, Q, Ms. Magazine en International. Zij is oprichtend voorzitter van Gabriela Network, een solidariteitsorganisatie van Filippijnse vrouwen in de Verenigde Staten, en internationaal woordvoerster voor de Purple Rose Campaign die een eind wil maken aan de handel in Filippijnse vrouwen en kinderen voor de seksindustrie en zij is ook docent vrouwenrechten aan het Institute of Social Change.

Het programma van de avond bevat culturele presentaties, inleidingen van Sison en Rosca en er is gelegenheid voor het stellen van vragen. Beide auteurs zullen hun boek signeren en beschikbaar zijn voor het maken van foto’s.

‘Informele ontmoeting met Ninotchka Rosca en Jose Maria Sison’
Vrijdag, 3 December 2004.
19.30-21.00 uur
Kantoor van Imigrante Europa
Keizersgracht 132
Amsterdam

Neem voor meer informatie contact op met Chico of Leah Tel. (020) 231-0431 of 06-38200157


return to top

backwhat's new